logo-web
Bizi Takip Edin:

SSS

Sıkça Sorulan Sorular

Basit ve güvenilir uygulamamız sayesinde adalete kolay erişiminiz sağlanır.

Tevkil Hakkında

Vekil kelimesi, başkası adına beyanatta bulunma, başkasını temsil etme ve hareket etme yetkisine sahip olan kişi anlamına gelir. Tevkil ise, başka biri adına bir kişiyi vekil olarak tayin edebilme yetkisidir. Örneğin avukatlar, müvekkillerini mahkemede önünde temsil eder. Tevkil kelimesi ile eş ve yakın anlamlı olan sözcükler ise; vekalet, temsil, yetki ve sedaret şeklinde sıralanabilir.

Hukuki bir terim olan tevkil ise, vekalet yolu ile başka birine vekil atama yetkisi vermek demektir. Tevkil yetkisi ile vekil, vekalet verenin bir işini yapmayı ya da görmeyi üstlenmiş olur. Ama yapılacak işler, sadece hazırlanan vekaletnamede yazan işlerle sınırlı tutulur. Eğer vekaletin kapsamı, yetki belgesi olarak verilen sözleşmede açık bir şekilde gösterilmemişse tevkil yetkisi, görülecek işin niteliğine göre farklı şekilde de belirlenebilir.

Tevkil yetkisi, avukattan avukata verilen bir yetki türüdür. Bu yetkinin verilebilmesi için de müvekkilin avukata verdiği vekaletnamenin içinde mutlaka ''tevkil'' ibaresinin bulunması gerekir. Tevkil yetkisi alan avukatlar, diğer avukatın da davalarına yetkisi dahilinde bakabilir.

Tevkil yetkisi bulunan vekil, vekalet veren kişinin bir işini görmek için yetkilendirilmiş olur. Fakat yapılacak olan işler, hazırlanmış olan vekaletnamelerde yazan işlerle sınırlı tutulur. Eğer vekaletin kapsamı ve alanı, yetki belgesi olan sözleşmede açık bir şekilde gösterilmemişse tevkil yetkisi, görülecek işin özelliğine göre belirlenir.

AvAssist'e üye olarak seçmiş olduğunuz adliyelerden, görev bölgelerinizden, görevlendirme oluşturulması durumunda; sistem sizlere SMS bilgilendirme uyarısı verecek ve 10 dakikalık süre içinde oluşturulan göreve kabul isteği gönderdiğinizde, tevkil görevi kabul edilme sırasına girmiş olacaksınız.

Ücretsiz indirdiğiniz onaylı hesabınızla görevlendirme paneline girerek, yeni ilan oluştur butonuna tıkalayıp, il dışı tevkil işleminiz için görevlendirmenizi oluşturabilirsiniz. Uygulama oluşturmuş olduğunuz görevi, seçili Adliyede bulunan tüm avukatlara bildirir. Uygulamanın bildirdiği göreve avukatların kabul veya red olarak tepki verme süresi 10 dakikadır. Bu süre zarfında gelen başvuru istekleri toplanır ve süre bitiminde gelen başvurulardan avukat ataması yapabilirsiniz. Red, Kabul veya Atama yapılamaması durumlarında uygulama; görevi açan avukata SMS ile bilgilendirme gönderir.

Oluşturulan görevlendirmeler de, gelen başvurular da avukatlarca yapılmakta olup, seçim sürecine sistem dahil değildir; sistem gelen başvuruları toplayıp listeler ve tüm başvuruları, sürenin sonunda görev ataması yapan avukata sunar, görevin kime atanacağını avukat belirler. Tevkil işlemlerine yaptığınız başvuruda daha etkin olabilmek adına, profilinizin hakkımda kısmını, hangi hukuk alanında çalıştığınızı ve biyografi alanlarını efektif doldurmanızı öneririz.

Oluşturulan görevlendirmeler de, gelen başvurular da avukatlarca yapılmakta olup, sistem bu sürece dahil değildir; görevlendirmeye seçilmeniz durumunda sizlere SMS bilgisi gelir ve başvurduğunuz görevde " Seçildiniz iletişime geçiniz" uyarısı alırsınız. Görüntüle butonu ile meslektaşınızın bilgilerine ulaşırsınız. Seçilmediğiniz görevler için " Görev için başkası seçildi" uyarısı alırsınız.

Hiç atama yapılmayan veya atanmadığınız görevlendirmeler için sorumluluğumuz olmamaktadır.

Sizlere iletilen görevlere hemen veya süre dolumuna yakın başvuru yapmanızın hiç bir farkı yoktur. Görevi açan meslektaşınız görev için gelen başvuruları anlık olarak değil "10 Dakika" nın sonunda görebilmektedir. 10 Dakikanın sonunda başvurular kapanır ve görevi açan meslektaşınız başvurulara ulaşır.

Başvuru yaptığınız görevlendirmelerde mutlaka seçilirsiniz ve üst üste sürekli aynı üyeler genelde seçilmez.

AvAssist Kullanımı Hakkında

AvAssist’e üyelik tamamen ücretsiz olup, sadece tamamlanan hizmetler için ücret uygulama ücreti ödenir. Aylık, yıllık üyelik ücreti olmayıp, beraberinde BİLİRKİŞİ/DANIŞMAN/UZMAN modülü ve ingilizce dil seçeneği ile Avrupa'daki davalar için meslektaşlarınızla entegrasyonunuz sağlanır.

AvAssist’e üyelik tamamen ücretsiz olup, sadece uygulamada tamamlanan hizmetler için uygulama ücreti ödenir. Hizmet bedeli, görevi tamamlayandan talep edilir; görevi tamamlayan için hizmet bedeli, %10 şeklinde uygulamada tanımlanmıştır.

Sadece avukatlar, stajer avukatlar, hukuk büroları ile katipler kullanabilirler.

Öncelikle uygulamayı ücretsiz olarak indirin, uygulamadaki üyelik bilgilerinizi eksiksiz doldurarak ilk kayıt aşamasını tamamladıktan sonra, SMS ile gönderilecek doğrulama kodunuzu girin, kısa sürede bilgileriniz Baro Levhasından kontrol edilecek ve uygulama yöneticilerimiz tarafından hesabınız onaylanacaktır. Onaylandığına dair AvAssist sizlere bilgilendirme SMS'i gönderecektir.

Üye olurken kullanacağız e-postanızın doğruluğundan emin olmalı, aktif kullandığınız bir adres ile üyeliğinizi tamamlamalısınız. Size özel tüm bilgilendirmeleri bu adres üzerinden paylaşacağız. Şifrenizin; 7-15 karakter arasında olmasına, en az 1 harf ve 1 rakam içermesine dikkat etmelisiniz.

Şifrenizi unuttuysanız eğer, şifre sıfırlama işlemi yaparak hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bunun için takip edeceğiniz adımlar; 'Üye Girişi' sayfasından 'Şifremi unuttum' yazısına tıklayın. Üyeliğinize ait e-posta adresinizi girerek 'Gönder' dediğinizde ilgili e-posta adresinize bir link gelecek. Gelen linke tıklayarak yeni şifre oluşturma işleminizi yapabilirsiniz. Eğer link size ulaşmadı ise spam klasörünüzü kontrol edin. Ayrıca dilediğiniz zaman 'Hesabım>Kullanıcı Bilgilerim>Şifre Güncelleme' kısmından şifre değişiklik işleminizi yapabilirsiniz.

Şifre değiştirmek oldukça kolay. Öncelikle uygulamaya giriş yaptığınız ekrana gelmeli ve burada yer alan kullanıcı adı - şifre sekmelerinin altında bulunan şifremi unuttum kısmına tıklayarak e-mail adresine şifre değiştirme linki göndermelisiniz. Uygunsuz şekilde kullanılmaması adına bu işlem 24 saatte yalnızca bir defa yapılabilir. Birden fazla kez bu işlem yapıldığında mail adresine link gönderilemez. Uygulamaya giriş yaptıysanız ve şifrenizi değiştirmek istiyorsanız ''Ayarlar'' kısmından şifremi değiştir sekmesine tıklayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.

"Hesabım > E-Posta Değişikliği" adımlarını takip ederek e-posta adresinizi değiştirebilirsiniz.

Bilgi güvenliği politikaları uyarınca sisteme kayıtlı tüm kişisel bilgileriniz bizimle güvendedir. Yasal mercilerden bir başvuru tarafımıza ulaşmadığı sürece kullanıcıların kişisel bilgileri diğer kullanıcılarla paylaşılmamaktadır.

Uygulamanın sağ üst köşesinden profilim bilgilerine girip, en alttaki görev bildirimlerinizi kapattığınızda, pasife almış olursunuz.

Banka hesap bilgilerini (IBAN bilgilerini) Uygulama Menüsü > Banka Hesaplarım" butonuna tıklayarak sisteme tanımlayabilir, ayrıca güncelleme işlemini de yine bu sayfadan yapabilirsin.

Tüm kart sahipleri tüm ödeme işlemlerini kolay ve güvenli bir şekilde yapabilirler. Sanal POS ile ödeme işleminde müşterinin kredi kartı ya da banka kartı bilgileri güvenli bir şekilde alınır, alınan bilgiler Sanal POS entegrasyonu aracılığı ile online olarak bankaya aktarılır ve böylece ödeme işlemi tamamlanır.

Sanal POS üzerinden yapmış olduğunuz işlem, işlemin yapıldığı gün içinde henüz gün sonu almadan kolayca iptal edilebilir.

3D Secure uygulaması, online ödeme güvenliğini artıran bir uygulamadır ve online işlemler sırasında müşterinin kart bilgilerinin korunmasını sağlar. 3D Secure ile yapılan ödemelerde banka ve müşteri ekranında ekstra bir güvenlik katmanı olarak 3D işlem ekranı açılır. Bu ekran aracılığı ile kart sahibinin cep telefonuna SMS onay kodu gönderilir. İşlem, sadece bu kod kullanılarak tamamlanabilir.

Para transferleri sadece iş günlerinde gerçekleştirilebilmektedir. Hafta içi saat 10.00'dan önce para transferi talebinde bulunduysan ücretin aynı gün hesabına aktarılır. Hafta içi 10.00'dan sonraki para transferi talepleri ise bir sonraki iş günü gerçekleşir. Para transferleri saat 14.00 ile 17.00 arası banka hesabına yansır. Hafta sonu veya resmî tatil günlerinde aktarım talebinde bulunduysan para transferin sonraki ilk iş günü işleme alınır ve ilgili ilk iş gününde 14.00-17.00 arasında hesabına yansır. Para transferi talimatını verdikten sonraki ilk iş gününde saat 17.00'a kadar paran hesabına geçmemiş olursa bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsin. Önemli not: Para transferi işleminin gerçekleşebilmesi için hesap bilgilerini tam ve doğru olarak girmelisin.

AvAssist olarak amacımız, daha fazla kullanıcı kitlesine ulaşarak üyelerimizin en güvenli şekilde hizmet almalarını sağlamaktır. Bu sebeple AvAssist çeşitli yatırımlar yapmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için aldığımız Hizmet ve Güvence Bedeli; güvenli hizmet platformu olmak için yapılan bazı harcamaların giderleridir; bunların başlıcaları: Ödeme sistemi alt yapısı hizmeti sunan aracı kurum işlem maliyetleri, kredi kartı sanal POS ücretleri, banka para transfer masrafları, hosting ve server maliyetleri, AvAssist güvenli ödeme sistemi için kurulan altyapı - yazılım maliyetleri, güvenlik sertifikaları, güvenlik için yapılan test ve araştırma maliyetleri. AvAssist her zaman hukuki hizmet satın almanın ve vermenin en uygun olduğu platformdur. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

AvAssist her zaman tüm üyelerimizin haklarını koruyacak ve mağduriyetini gidermeye çalışacaktır.
AvAssist güvencesiyle Tevkilde görev tamamlanana ya da Bilirkişi rapor yazımı bitene dek, ödemeler AvAssist’in havuz sisteminde güvenle tutulmaktadır. Ödemeler güvenilir banka ödeme alt yapısı sayesinde güvenle gerçekleştirilir.

AvAssist; kart numaranızı lisanslı özel bir şifreleme ile ilgili bankaya aktarır. Bankadan gelen cevaba göre işlem gerçekleştirilir. Şifreleme sistemi ile kişisel bilgiler koruma altındadır. Hiçbir şekilde kart bilgileriniz kaydedilmez.

AvAssist hizmetlerinden faydalanılarak elde edilen kazançların ödenebilmesi için "E-Fatura" nın "Fatura Yükle" menüsünden sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Her türlü mali yükümlülüklerinden üyelerimiz sorumludur. 

Kazanç elde eden kullanıcılarımızın mali müşavirler gibi uzman kişilerden görüş alarak vergisel yükümlülerinin yerine getirilmesiyle ilgili değerlendirme yapmalarını önermekteyiz.

AvAssist olarak vergilerinzi ara ara E-Devlet üzerinden kontrol etmenizi öneririz, zira bu bilgiyi biz sağlayamıyoruz.

Bilirkişi/Uzman/Danışman Hakkında

“Bilirkişi hakimin ihtisas ve uzmanlık alanına girmeyen konularda kendi bilgisi, tecrübesi ile bir davanın çözülebilmesi için görüş ve kanaatini bildiren kişidir. Bilirkişi kanaatlerini bir bilirkişi raporu altında resmiyete döküp talep eden makama sunan kişidir''. Ceza Hukuku’nda bilirkişilik; Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (CMUK), Tazminat Hukuku’nda Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu (HUMK) ile düzenlenmiştir.

Üyelerden dosyası için rapor talebinde bulunmak isteyenler, Bilirkişi Modülü'ne girerek, Bilene Sor seçeneklerinden iki şekilde yaralanabilecekler;
1- Rapor talebinde bulunan üye ( Avukat/Stj. Avukat/Avukat Katibi ), ilk olarak AvAssist Bilene Sor şıkkını onaylayıp, ardından yardım talep ettiği uzmanlık alanını seçerek, o alanda çalışan Bilirkişi ile iletişime geçebilir.
2- Rapor talebinde bulunan üye için ikinci seçenek, Bilirkişi'yi AvAssist Belirlesin seçeneği olup, üye eğer Bilirkişi seçimini ''Bize Sorun'' olarak talep oluşturmuş ise; AvAssist yöneticileri tarafından dava dosyasına en uygun BİLİRKİŞİ/UZMAN/DANIŞMAN'a dava dosyası yönlendirilir.

Çözümü özel uzmanlığı veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde bilirkişiden alınan görüşe ilişkin rapordur.

“Bilirkişi raporunu hem adli hem idari makamlara sunabilirsiniz. Hatta hukuki varlığı olan tüzel kişilikler veya bireysel şahıslara ihtarname şeklinde de gönderilebilir. Bilirkişi raporunuzu bir iş mahkemesinde de kullanabilirsiniz yada bir ceza mahkemesinde de kullanabilirsiniz. Bir bilirkişi raporu bir kitap kadar uzun da olabilir ya da bir sayfa kadar kısa da olabilir ancak en makbulü az ve anlaşılabilecek kadardır.”

Açılmış bir dava veya hukuki uyuşmazlıkta, özel ve teknik bilgiye ihtiyaç duyulan hallerde alanında uzman kişilere hazırlatılarak dava dosyasına sunulan bilimsel bir rapordur. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunu’na göre “Uzman Görüşü” adli makamlarca delil olarak kabul edilmektedir.

5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 67. maddesi ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun (HMK) 293. maddesinde yer alan uzmanından bilimsel mütalaa alınabilmesi olanağıdır.

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na göre “UZMAN GÖRÜŞÜ” bir delil türüdür. Kanun tanık gibi, keşif gibi, bilirkişi gibi “UZMAN GÖRÜŞÜ” adı altında yeni bir delil türü kabul etmiştir.

Uzman Mütalaası; uzman görüşü, bilimsel mütalaa, bilimsel görüş, uzman görüşü, özel bilirkişilik, hukuki mütalaa olarak ülkemizde çeşitli adlandırmaları mevcuttur.

Uzman Görüşü, Bilimsel Mütalaa; hukuksal sorunların çözümünde hâkime yardımcı olan ve yol gösteren takdiri delil olarak kabul edilmektedir. Uzman görüşünün bilirkişi raporundan önce bilirkişinin değerlendirmesine sunulmak üzere veya bilirkişi raporundan sonra, bilirkişi raporundaki hata ve çelişkileri ortaya koymak amacıyla alınması da mümkündür.

Mahkeme tarafından dosyanın bilirkişiye gönderilmesi halinde, dosyaya sunulan Uzman Görüşü, Bilimsel Mütalaa, bilirkişinin kanaatinin oluşmasında ve bilirkişinin hazırladığı raporun hazırlanmasındaki etkisi yadsınamayacak derecede önemlidir. Yine dava açmadan önce alınacak bilirkişi raporu (Uzman Görüşü) davanın temel dayanağını oluşturmakta ve ileri sürülen iddiaların delil ile desteklenmesini sağlamaktadır.


Uzman Görüşü, Bilimsel Mütalaa Raporu’nun bilirkişi raporuyla çelişmesi halinde hâkim tarafından bu çelişkinin giderilmesi gerekmektedir. Aksi halde hâkimin verdiği karar bir üst mahkeme tarafından bozulmakta ve dava dosyası, davaya bakan mahkemeye gönderilerek hâkimin verdiği kararı gözden geçirmesi ve hukuka uygun karar vermesi istenilmektedir. Bu yönüyle aleyhe verilen veya yanlış yorumlanan bilirkişi raporuna karşı alınan Uzman Görüşü, raporu alan tarafın elini güçlendirmektedir.

Hem HMK hem de CMK’ya göre uzman görüşü alabilmek için taraflara süre verilemez ve yargılama ertelenemez. Yargılamanın her aşamasında Uzman Görüşü alınarak mahkemeye delil olarak sunulabilir. Hukuk büroları, avukatlar, davacılar, davalılar ve resmi veya özel kurumlar dava açılmadan önce veya dava açıldıktan sonra, hatta davada bilirkişi raporu alındıktan sonra bile Uzman Görüşü alarak dava dosyasına delil olarak sunabilirler.

Hukuk Muhakemeleri Kanununun 266. Maddesinde Bilirkişiye başvurulması gereken haller “ Mahkeme, çözümü hukuk dışında, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verir. Hukuk Muhakemeleri Kanununu 293. Maddesine yeni getirilen bir düzenleme ile Uzman görüşü müessesesi 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun “Bilirkişi Raporu, Uzman Mütalaası” başlıklı 67. Maddesinin 6. Fıkrası ile mevzuatımıza girmiştir. Bu hükümlere göre; ''Cumhuriyet savcısı, katılan, vekili, şüpheli veya sanık, müdafii veya kanunî temsilci, yargılama konusu olayla ilgili olarak veya bilirkişi raporunun hazırlanmasında değerlendirilmek üzere ya da bilirkişi raporu hakkında, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler. Sadece bu nedenle ayrıca süre istenemez.” Verilen raporlar konunun uzmanları tarafından bilimsel ve hukuki nitelikte hazırlanmaktadır.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda, resmi bilirkişilik kurumu olan Adli Tıp Kurumuna bir öncelik tanınmış değildir. Adli Tıp Kurumu raporu kesin delil olmayıp rapora itiraz edilmesi mümkündür.

Aslında Bilimsel Mütalaa almanın belirli bir zamanı yoktur ve kişi/kurum yargı nezdinde iddia, talep, mağduriyetini vs. bilimsel temelde net bir şekilde ortaya koymak için her aşamada alınabilir. Ancak bazı durumlarda bilimsel mütalaa alınması taraflar açısından önemli bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durumlar; resmi bilirkişi raporundan önce-sonra, Farklı Bilirkişi Raporlarında Çelişki varsa, Davaya Konu İddiaları desteklemek/çürütmek için.

Evet. Uzman mütalaaları hem soruşturma hem de kovuşturma aşamalarını önemli ölçülerde hızlandırmakta ve çok kapsamlı hazırlanmaktadır.

Avukat ile Bilirkişi arasında Bilirkişi raporu hazırlanma süresi boyunca açılacak olan mesaj paneli aracılığıyla belge, görseller, media, resim, video rapor yazım süresince paylaşılabilir.

Mesaj paneli rapor tesliminden 24 saat sonrasına dek iletişime açık kalır.

Bu bir yanılgıdır, mahkemenin görevlendirmiş olduğu bilirkişi raporu ile tarafların kendi seçecekleri bir uzmandan alacakları uzman mütalaası arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Taraflardan birisi görülmekte olan davasında “kendi özel bilirkişisi” olarak Uzmanına başvurarak özel bilirkişi raporu alabilmektedir. Bilimsel mütalaayı düzenleyen uzmanın da aynı resmi bilirkişi gibi hukuki ve cezai sorumlulukları bulunmaktadır. Mahkeme tarafından resmi bilirkişiden temin edilen rapor da uzman mütalaası da bir delil değerlendirme aracı niteliğindedir. Hüküm kurulurken dosyadaki tüm delillerle birlikte bilirkişi raporları ve uzman görüşleri de tartışılıp hangi görüşe neden katılındığı veya katılınmadığı gerekçeli şekilde açıklanması gerekmektedir. Mahkemenin gerekçeli kararında hangi görüşe ya da rapora dayandığını tartışmaması, uzman görüşünü dikkate almaması, adil yargılanma ve hukuki dinlenilme hakkının ihlalini oluşturur. Mahkeme tarafın sunduğu uzman görüşünün dava konusuyla ilgili olması halinde mutlaka dikkate almak ve değerlendirmek zorundadır. Bu anlamda alınan bilirkişi raporunda, taraflardan biri, uzman görüşüne dayanmak suretiyle itiraz etmiş ve bu itirazlar mahkeme tarafından hiç değerlendirmeye alınmamış ve itirazlar gerekçeli bir şekilde karşılanmamış ise uzman görüşüne dayanan tarafın 6100 sayılı HMK’nın 27. Anayasa’nın 36. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. maddesinde düzenlenen adil yargılanma hakkının en önemli unsuru olan hukuki dinlenilme hakkı ihlal edilmiş olabilecektir…”

Uzman görüşleri mahkemeye direkt sunulmaz, ancak dilekçe veya beyan dilekçesi ile sunulur. Bu sayede alınan uzman raporu mahkemeye kolaylıkla iletilmiş olur. Aynı zamanda davalı olan iki taraftan birinin uzman raporuna başvurması durumunda diğer tarafa da hak beyan edilmek zorundadır.

AvAssist Bilirkişi Modülü‘nde verilen hizmet; nitelikli Bilirkişilik/Danışmanlık/Uzman Görüşü Hizmetleri olup, burada Bilirkişi/Danışman/Uzman‘ın alacağı ücret değişkenliklerini; dava dosyasının ağırlığı, yükü, önemi, harcanan zaman ve verilen emeğin büyüklüğü belirler. AvAssist‘teki verilen hizmete binaen de AvAssist uygulama ücreti alır.

Çözümü uzmanlık gerektiren Hukuki veya Teknik bir ihtilafta, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hallerde resmi bir görevlendirme olmaksızın uzmanları tarafından hazırlanan bilimsel, teknik ve hukuki değerlendirmelerdir.

Özel rapor/mütalaa alınması tercihe bağlı bir uygulama olup hukuki bir zorunluluk değildir. Bir taraf mahkeme içi bilirkişi raporlarının eksiklerini ,hatalarını tespit edebilmek , itirazlarinizda nelere dikkat edeceğinizi belirlemek ve alternatif uyuşmazlık çözüm yollarında kullanmak üzere programımızda rapor görüş ve öneri alabilirsiniz

Mahkemenin görevlendirmiş olduğu bilirkişi raporu ile tarafların alacakları uzman mütalaası arasında hukuken ciddi bir fark bulunmamaktadır, ikisi de takdiri delil niteliğindedir. Ancak ugulama üzerinden alınan raporlar avukatlarımızin hukuki bilgileri ile cozemeyecegi ,teknik bilirkişi gerektiren konularda burada düzenlenen raporların denetimini sağlamakta yahut alternatif uyuşmazlık çözümlerinde anlaşma hususlarında objektif kriterlerde tarafların anlaşmalarına yönelik hazirlanmaktadir.

AvAssist
Advisor Mobil Dijital Teknoloji LTD. ŞTİ. Ürünüdür

İletişim

© 2023 Advisor Mobil Dijital Teknoloji LTD. ŞTİ.